Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Coehoorn: Slowfood Smaakfestijn 2016

25 september 2016, 11:00 - 18:00

€3

Zondag 25 september 2016 organiseert Slow Food Rijnzoet, van 11.00 tot 18.00 uur, het jaarlijkse Smaakfestijn in het stadspark Coehoorn, hoek Nieuwe Plein & Coehoornstraat in het centrum van Arnhem.

Onder de noemer ‘LEKKER, PUUR en EERLIJK’ zijn er dit jaar weer lezingen, workshops, proeverijen en een markt met lokale producten. Een culinair historica vertelt over koken in de gouden eeuw; een stadsboer praat over de kortste weg van boer naar bord; een kruidenvrouw deelt haar kennis met het publiek. Verder zijn er workshops kinderkoken en broodbakken. Ook zijn er proeverijen: van Alsfelder speltbier tot zout met Romeinse kruiden en alles wat daar tussen zit aan zuur, zout, bitter en zoet.

Publiek kan zich laten door inspireren door de ambachtelijke streekproducten en de verhalen van vakmensen met een missie, genieten van het Coehoornpark, een stukje levende natuur in het centrum van Arnhem, of uitblazen op een strobaal met een hapje en een drankje.

Over Slow Food Rijnzoet
Slow Food werd opgericht in 1989 als reactie op fast food, op smaakvervlakking en de toenemende eenvormigheid van voedsel. De beweging streeft naar smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd. Maar de betrokkenheid van Slow Food reikt veel verder. De leden van Slow Food houden niet alleen van ambachtelijke producten van uitstekende kwaliteit maar zijn tegelijkertijd geïnteresseerd in de herkomst ervan, in de productiewijze, de economische en politieke context. Slow Food pleit voor behoud van authentieke soorten en rassen en biodiversiteit. Binnen Slow Food vinden kleinschalige producenten en smaakbewuste, kritische consumenten elkaar. De beweging telt inmiddels ruim 100.000 leden in 150 landen en is uitgegroeid tot een wereldwijd actief netwerk.

Slow Food Rijnzoet is de lokale Slow Food-vereniging voor Arnhem, Wageningen, Nijmegen en omstreken. Slow Food Rijnzoet organiseert onder regelmatig kookworkshops, diners, proeverijen en excursies voor haar leden. Het jaarlijkse hoogtepunt is de organisatie van het Smaakfestijn met proeverijen, lezingen, workshops en een markt met lokale producenten.

Gegevens

Datum:
25 september 2016
Tijd:
11:00 - 18:00
Kosten:
€3
Evenement Tags:
,
Website:
http://www.smaakfestijn.nl/

Locatie

Stadspark Coehoorn
Coehoornstraat
Arnhem, Gelderland 6811LA Nederland
+ Google Maps

Organisator

E-mail:
rijnzoet@slowfood.nl
Website:
http://www.smaakfestijn.nl/