Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Coming Out en Regenboogmanifestatie Arnhem

11 oktober 2016, 12:00 - 17:00

Gratis

Tijdens Coming Out dag op dinsdag 11 oktober is er in Rozet een Regenboogmanifestatie. Tijdens deze manifestatie worden bezoekers geïnspireerd hoe ze seksuele diversiteit bespreekbaar kunnen maken.

De dag start om 12.00 uur met de opening van de Regenboogzebrapad op het Velperplein (nabij de Stadsbioscoop), door onder andere wethouder Ron König van Diversiteit.

Regenboogmanifestatie
De Regenboogmanifestatie zelf vindt plaats in Rozet van 13.00 – 17.00 uur. Tijdens deze manifestatie zijn er twee theatervoorstellingen: “Let’s talk about…” door Mind Mix en “Lokaal G1.25” door Theater AanZ. Verder draait de film Pride. Voor docenten is er een workshop Diversiteit in de klas verzorgd door Mind Mix. Tijdens deze dag is er ook de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. De catering wordt verzorgd door Resto van Harte.

Theatervoorstelling Let’s talk about… – Mind Mix
Let’s talk about… is een snelle, zap-achtige voorstelling over seksuele diversiteit en gender, maar vooral ook over liefde, tolerantie, omgang met klasgenoten en ouders, vriendschap, stereotypen & vooroordelen en jezelf kunnen zijn. De scènes variëren van komisch en aangrijpend tot schokkend en emotioneel en vormen een aanleiding om te praten over seksuele diversiteit en alles daar omheen.

Theatervoorstelling Lokaal G1.25 – Theater AanZ
Lokaal G1.25 gaat over vriendschap en homoseksualiteit en speelt zich af tussen vier leerlingen in een klaslokaal. Deze interactieve educatieve voorstelling daagt leerlingen, op een positieve manier, uit om mee te denken en te praten over de verschillende thema’s van de voorstelling. De thema’s zijn vriendschap, vooroordelen, pesten, scheldgedrag en veiligheid op school.

Pride – Matthew Warchus
Pride is een feelgoodfilm over homo-activisten die anno 1984 stakende mijnwerkers steunen. Met Bill Nighy, Imelda Staunton en Dominic West.

Diversiteit in de Klas – Mind Mix
Waar komen stereotypen en vooroordelen over homo’s, lesbiennes en biseksuelen vandaan? Waarom roepen mensen die ‘anders’ zijn bij ons vaak angst of weerstand op? Vanuit de overheid worden docenten aangespoord om aandacht te besteden aan homoseksualiteit. Net zoals er aandacht is voor verschillende nationaliteiten en verschillen geloven. Maar hoe pak je dat aan?
De workshop ‘Diversiteit in de Klas’ geeft inzicht in de processen die ten grondslag liggen aan intolerantie en discriminatie. We laten met behulp van afwisselende filmpjes, tests en interactieve vragen het effect van deze hokjesgeest zien, voelen èn ervaren. Aan het einde van de workshop snap je precies waar de reacties op homoseksualiteit vandaan komen en weet je hoe je hiermee om kunt gaan.

Samenwerkende partijen
Gemeente Arnhem
COC Midden-Gelderland
Resto van Harte
Mind Mix
Theater AanZ
SWOA

Deelname is gratis en we zien je graag om 12.00 uur bij Stadsbioscoop Rembrandt.

Locatie

Rozet
Kortestraat 16
Arnhem, Gelderland 6811EP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
026-3543100
Website:
http://www.rozet.nl/

Organisator

Gemeente Arnhem
Telefoon:
0900-1809
Website:
www.arnhem.nl