Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De ‘nieuwe’ donorwet belicht

19 februari 2018, 19:00 - 22:00

Op 19 februari 2018 staat *onder voorbehoud* de Eusebiuslezing in het teken van de ‘nieuwe’ donorwet.

Orgaandonatie is een veel besproken onderwerp in de media, op de politieke agenda en in onze maatschappij. Van de BNN Donorshow tot spannende stemmingen in de Tweede Kamer: het is een relevant en actueel thema. Daarbij wordt binnenkort de ‘nieuwe’ donorwet in de Eerste Kamer besproken.

Het (finale) debat over deze wet staat geagendeerd op 30 januari 2018. De kans is groot dat de Eerste Kamer kort na dit debat over de wet stemt.

Als dat zo is, zetten wij alles op alles om op 19 februari iedereen die in de discussie, menings- en besluitvorming rond dit thema een rol van betekenis heeft gespeeld naar Arnhem te halen. Zodat we met elkaar een open gesprek kunnen voeren over wat het onderwerp betekent en wat de toekomst brengt.

Of de donorwet nu wordt aangenomen, of juist niet, dit mag je niet missen!

Wij nemen je deze avond mee van 1958 tot NU in een brede belichting van de wet vanuit zowel de medische, ethische, juridische als politieke invalshoek.

Bijwonen van de lezing is kosteloos.
Je doet ons een plezier als je dit bericht deelt en aangeeft dat je geïnteresseerd bent en deelneemt, via Facebook eventpagina of via eusebiuslezing@outlook.com Bij een bijna volle zaal hebben mensen die zich hebben aangemeld voorrang.

*voorbehoud* > Als de Eerste Kamer de datum van de stemming verschuift, schuiven wij naar 12 maart)

Gegevens

Datum:
19 februari 2018
Tijd:
19:00 - 22:00

Organisator

Eusebiuslezing
Website:
https://www.facebook.com/eusebiuslezing/