Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘De grote waarom moet ik stemmen show in Rozet’

9 maart 2017, 19:30 - 22:30

Dit jaar zijn er 850.000 jongeren die voor het eerst mogen stemmen. Tijdens de vorige verkiezingen kwam ruim een derde van deze groep niet opdagen. Rozet wil Arnhemse jongeren motiveren om op 15 maart juist wél naar de stembus te gaan en organiseert daarom op donderdag 9 maart ‘De grote waarom moet ik stemmen show’.

Het belooft een avond te worden waar stemrecht en democratie op een inspirerende manier centraal staan en de kloof tussen politiek en jongeren wordt verkleind. Stadsdichter Jesse Laport opent de avond met een belangrijke oproep en oud-Statenlid en Gedeputeerde van de Provincie Gelderland Marian Louppen beantwoordt vanuit haar kennis en expertise alle publieksvragen.

In de aanloop naar het evenement wordt samengewerkt met jongerenorganisaties CDJA, PINK, DWARS, JOVD, Jonge Democraten en Jonge Socialisten. De jongerenorganisaties nemen ieder een politicus dan wel kamerlid van de volwassenpartij mee op 9 maart. Het publiek mag tijdens ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ volop in debat met de aanwezige partijen.

Presentator Annemieke Schakelaar van Omroep Gelderland zorgt voor een samenhangend geheel waarin vooral het publiek centraal staat. In de aanloop naar de show mogen jongeren die aanwezig willen zijn alvast vragen of stellingen insturen via facebook.com/rozetverruimtjeblik. Deze kunnen zij tijdens de avond aan een politicus of expert voorleggen. Maar: enkel kijken en luisteren mag natuurlijk ook! ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ wordt tevens live uitgezonden op de Facebookpagina van Rozet.

Ga jij voor het eerst stemmen? Kom op donderdag 9 maart van 19.30 tot 22.30 uur naar ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet.

Toegang is gratis, maar wel even aanmelden via: Aanmelden bij Rozet Arnhem

Gegevens

Datum:
9 maart 2017
Tijd:
19:30 - 22:30

Locatie

Rozet
Kortestraat 16
Arnhem, Gelderland 6811EP Nederland
Telefoon:
026-3543100
Website:
http://www.rozet.nl/