Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De huiskamer van Arnhem met zijn hobbels

2 oktober 2017, 18:00 - 18:30

http://www.arnhemshart.nl

Door de ongelijke bestrating zijn er mensen met een beperking die belemmeringen ervaren bij het bezoeken van de Markt. Voor sommigen betekent dat zij helemaal nooit meer erheen gaan en een belangrijk uitje missen. Wij willen graag dat deze situatie verbeterd, maar ook dat bij het maken van alle plannen meer rekening wordt gehouden met de belangen van inwoners met een beperking.

Naast inwoners met een beperking hebben ook o.a. de marktmensen last van deze ongelijke hobbels. Denk je eens in om een hele of halve marktdag steeds over deze ongelijke ondergrond te moeten lopen.
Dan ga je het echt in je gewrichten voelen en vooral als het zeer druk is voor de marktkraam.

Ook vernemen we verhalen van bewoners die goed tot matig ter been zijn dat deze wel eens hun voet verzwikken of achter een te hoge kassei blijven haken. een valpartijtje gebeurd dan ook wel regelmatig.
Dames met hakken komen al helemaal niet meer op de markt aangezien deze nog wel is spontaan afbreken, en dat terwijl op een vrijdag veel kantoorpersoneel de weekmarkt bezoekt.

In een eerdere raadsvergadering beloofde wethouder Ine van Burgsteden om een schouw te doen aan het APCG (Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten). Deze heeft daarop haar benaderd met een uitnodiging. Ook zijn alle raadsleden uitgenodigd om zelf te ervaren hoe moeilijk het is om met een rollator, krukken, rolstoel of scootmobiel over het plein te gaan.

Onze opzet is om de raad ervan te overtuigen om de “huiskamer van Arnhem” ook daadwerkelijk een huiskamer te laten zijn voor iedereen.

Dus, heb je zelf door o.a. je beperking hinder van de bestrating van het Marktplein en wil je je ervaringen delen met de politiek, kom dan maandag 2 oktober a.s. tussen 18.00 en 18.30 uur naar de Markt.

Deze avond zijn aanwezig: Stichting Arnhemse Ouderen, APCG en Bewonersgroep Arnhems Hart.

Gegevens

Datum:
2 oktober 2017
Tijd:
18:00 - 18:30
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Evenementenlokatie De Markt
De Markt
Arnhem, Gelderland 6811CJ Nederland
+ Google Maps