Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Showroom Arnhem: Klimaatcafé Arnhem

3 november 2016, 16:00 - 18:00

http://www.arnhemshart.nl/

Op donderdagmiddag 3 november lanceert Platform Arnhem Klimaatbestendig het Klimaatcafé Arnhem in Showroom Arnhem. Hoe maken we de stad klimaatbestendig?

Ons klimaat verandert en dat merken we. Arnhem staat inmiddels bekend om de wildwaterbanen die tijdens piekbuien de stuwwal omlaag denderen. Door een overvloed aan verharding ontstaan hitte-eilanden, waar de temperatuur in de zomer tot ver boven het aangename stijgt. De verwachting voor de komende jaren is dat het aantal hittegolven en stortbuien zal toenemen in frequentie en intensiteit.

Hoe gaan we de stad hierop inrichten? Hoe kunnen we onze gebouwen, tuinen en openbare ruimte veranderen zodat de gevolgen van de klimaatverandering beheersbaar worden? En hoe doen we dat op een manier die past bij het karakter van de stad? In elk geval is duidelijk dat dit een gemeenschappelijke opgave is; van bewoners, bedrijven, instellingen en overheden.

Vanaf november organiseert Platform Arnhem Klimaatbestendig daarom het Klimaatcafé, een tweemaandelijkse bijeenkomst voor iedereen die het belangrijk vindt dat we de stad klimaatbestendig maken. Het Klimaatcafé wordt een plek voor inspiratie en informatie, voor ontmoeting en activatie.

De lancering van het Klimaatcafé is op 3 november, het startsein wordt gegeven door Wethouder Van Burgsteden. Hoofdspreker tijdens dit eerste feestelijke café is Hiltrud Pötz van Atelier GROENBLAUW. Zij komt vertellen over hoe Arnhem nog meer een duurzame en klimaatbestendige stad kan worden. Ook komen vijf bevlogen Arnhemmers vertellen over hun buurtinitiatief dat de stad klimaatbestendig gaat maken. Tijdens de afsluitende borrel is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

Gegevens

Datum:
3 november 2016
Tijd:
16:00 - 18:00

Locatie

Showroom CASA Arnhem
Langstraat 20
Arnhem, Gelderland 6811JA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
026-3775464