Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Waar de Rest Begon #7

9 maart 2018, 20:30 - 22:30

“En elk nieuw woord werd een liedje.
En elk ding moest geproefd en verteld.”

Zo begint Wende Snijders haar liedje ‘Waar de rest begon’. Ze zingt over groeien en over toen en nu. Over hoe het soms pijn deed en het verlangen ergens heen te zijn waar ze toen nog niet was. Tijdens onze literaire avonden doen wij hetzelfde. Namelijk, te gast zijn jonge schrijvers en muzikanten. Inmiddels hebben ze met hun woorden en klanken de eerste sporen verdiend, daarmee is de toekomst al wat minder onzeker. Maar waar is het ooit begonnen? Wat waren die eerste woorden die een stuk papier verdiende? Hoe klonken die eerste geluiden dat liedjes moesten worden?

De voordrachten of voorstellingen van onze gasten bestaan uit twee gedeeltes. Eerst zullen ze een aantal teksten voordragen of preformances tonen die ze meestal voordragen/tonen, hun eigen favorieten. Met het tweede gedeelte dragen ze werk voor dat ze hebben gemaakt toen ze nog een acht a negenjarig kind waren. Daarom is er geen betere plek dan de kinderboekenwinkel te Arnhem. Na deze twee gedeeltes gaan we samen op zoek naar het verband tussen het werk van toen en nu in de vorm van een gesprek. En vinden hopelijk die plek. Die plek waar de rest begon.
We proberen elk half jaar een mooie avond samen te stellen met verschillende schrijvers, muzikanten en andere kunstenaars. En elke spreker of zanger neemt onbewust een eigen lesje mee waar iedereen wel wat aan heeft. De avond draait op echtheid en de kunst van het worden. Wij, Catherine Willemse en Jimmy Deegens, sturen deze avond aan tot iets bijzonders. Wees er maar bij. Het is immers gratis.

Gegevens

Datum:
9 maart 2018
Tijd:
20:30 - 22:30

Locatie

De Arnhemse Kinderboekwinkel
Weverstraat 26
Arnhem, 6811 EM NL
+ Google Maps

Organisator

Nacht-Theater
Website:
https://www.facebook.com/Nacht-Theater-136756743057278/