Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop: Word een Levend Standbeeld Arnhem

10 september 2017, 13:00 - 16:00

http://www.arnhemshart.nl

Word jij ook een steengoed beeld?

Al vele jaren vormen levende standbeelden dé trekker in dorp en stad. Zo ook in Ede en Arnhem, waar op vrijdag 29 september en zondag 1 oktober, respectievelijk Statues by Night en het WK World Living Statues gaat plaatsvinden. De verwachting is dat er ook dán weer duizenden bezoekers langs alle beelden schuifelen, zich vergapend aan deze bijzondere kunstvorm die door jong en oud en afkomstig uit binnen- en buitenland zal worden geshowd.

Ter voorbereiding hierop geeft het World Living Statues Festival in Arnhem, ook nieuwe talenten de kans eens te ondervinden wat het betekent om een levend standbeeld te zijn. Daartoe wordt op zondag 10 september in Arnhem een wel heel bijzondere workshop georganiseerd onder de verleidelijke titel: ‘Word jij ook een steengoed beeld?’ En voor de echte talenten zal er dan op 1 oktober een sokkel worden vrijgehouden, zodat ze hun kwaliteiten aan het veelkoppige publiek kunnen demonstreren. Maar ook zij die deze ambitie (nog) niet hebben en gewoon weleens willen ervaren wat er allemaal bij komt kijken, zijn van harte welkom.

De workshop staat op de rol voor zondag 10 september bij Introdans, Vijfzinnenstraat 82, 6811 LN Arnhem. De deelnemers hoeven geen ervaring te hebben; zowel volwassenen als kinderen vanaf 8 jaar kunnen meedoen. Deelname aan de workshop, die duurt van 13.00 tot 16.00 uur, is gratis. Er worden kortweg drie belangrijke thema’s behandeld: mimiek, kleding en schmink.

Tips and tricks
Afke Westdijk (zelf veelvuldig internationaal kampioene en twee jaar geleden nog wereldkampioene!) zal de deelnemers leren hoe zij zich al snel een écht levend standbeeld kunnen voelen. Afke verklapt de kneepjes van het vak hoe je het beste stil kunt staan, waar je rekening mee moet houden, wat je moet doen met mensen die je proberen aan het lachen te brengen en, omgekeerd, hoe je je publiek aan het lachen kunt krijgen. Daarnaast geeft ze een heleboel tips and tricks hoe je je kleding kunt maken en op kleur kunt krijgen en vertelt ze alles over hoe je je het mooist kunt schminken.

Meer informatie en opgeven (let wel: het aantal deelnemers is beperkt) kan via info@worldlivingstatues.nl of 026 – 3635084.

Gegevens

Datum:
10 september 2017
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Tags:

Locatie

Introdans
Vijfzinnenstraat 82
Arnhem, Gelderland 6811LN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
026 - 3635084