Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

World Street Painting Festival 2017

8 juni 2017 - 9 juni 2017

http://www.arnhemshart.nl

Op 8 en 9 juli 2017 kun je in de binnenstad van Arnhem geweldige straatkunst bewonderen tijdens de vierde editie van het World Street Painting Festival. Op de verschillende pleinen worden in de week voorafgaand aan het festival street paintings gemaakt in 2D of 3D, in grootte variërend tussen 4 tot 120 m2. Voor het echte ‘wauw’ effect moet de bezoeker door een lens (van een artiest of je eigen camera) kijken. Dan komen de 3D tekeningen pas echt tot leven.

De betoverende krijttekeningen worden door internationale street painters gemaakt. Met ruimtelijk inzicht, fantasie, krijtjes en een stukje straat maken de street painters kunstwerken waar het publiek gratis en gewoon op straat van kan genieten. De eerste drie dagen worden de werken gecreëerd. Op de zondag kan iedereen alle voltooide werken in de stad bewonderen. De kunstwerken zijn na het festival nog te bewonderen tot en met zondag 3 september.

Tijdens het openingsweekend zijn er voor alle leeftijden workshops en activiteiten in de stad. De internationale “meesters” (street painters) geven drie dagen lang hun skills door aan de “leerlingen”.
Iedereen (18+) kan zich aanmelden om een eigen 2D of 3D street painting te maken in de speciale masterclass.

Meld je hier aan voor de masterclass of een van de andere activiteiten.

Locatie: Bartokplein, Molenplaats, Museum Arnhem, Station Arnhem, Velperplein en Willemsplein

Gegevens

Begin:
8 juni 2017
Einde:
9 juni 2017
Evenement Tags:
Website:
http://worldstreetpainting.nl/